Vrouwen en Bekkenbodemklachten

OVER DIT ONDERZOEK:

Bekkenbodemklachten komen bij veel vrouwen voor. Onder invloed van die klachten en mogelijke veranderingen in bekkenbodem spierfunctie tijdens zwangerschappen en na bevallingen, verandert vaak het seksueel functioneren van vrouwen. De klachten en/of seksuele problemen kunnen zo hinderlijk of complex zijn, dat sommige vrouwen een bekkenfysiotherapeut bezoeken, maar dat geldt niet voor niet iedereen.

In deze studie willen wij overeenkomsten en verschillen in bekkenbodem en seksuele klachten en distress gaan onderzoeken bij vrouwen in de bekkenfysiotherapie praktijken in Nederland en in de Nederlandse gemeenschap. Verder willen wij relaties onderzoeken tussen bekkenbodem- en seksuele klachten, zwangerschap, bevallingen en seksueel functioneren. Wij gaan binnen dit onderzoek op zoek naar klachten, die karakteristiek zijn voor vrouwen in de bekkenfysiotherapie praktijken in Nederland.

U kunt meedoen aan dit onderzoek als u vrouw bent in de leeftijdscategorie van 18-45 jaar, zwanger bent van uw eerste kind, of een jongste kind jonger dan twee jaar heeft, of (nog) geen kinderen heeft. U kunt meedoen als u wel, maar ook als u geen bekkenbodemklachten heeft. Mocht u andere vrouwen kennen die aan deze voorwaarden voldoen en mee zouden willen doen, wilt u hen dan namens ons uitnodigen voor deelname? Om dit onderzoek goed te kunnen afronden is uw deelname en die van vele andere vrouwen van groot belang.

Voordat u meedoet aan dit onderzoek is het belangrijk de informatiebrief onder de blauwe knop op deze pagina goed door te lezen.

Informatiebrief

Mocht u binnen een uur na aanmelden geen email ontvangen om een wachtwoord in te stellen en in te loggen, controleer dan a.u.b. even uw spam box.