Een ingelogde gebruiker kan zijn account inzien, wijzigen en verwijderen.

Merk op dit alleen account gegevens in O4U betreft. Buiten O4U, in de externe taken, is de gebruiker slechts als pseudoniem herkenbaar. O4U heeft geen zicht of grip op die gegevens.

Een ingelogde gebruiker kan via de knop My account/ Mijn account zijn/haar gevens inzien, dit zijn enerzijds beperkte contactgevens en anderzijds de Informed consents.

Via de tab bewerken / edit kan de gebruiker gegevens wijzigen. De gebruiker kan een (andere) naam instellen, deze wordt uitsluitend gebruikt om de  gebruiker aan te spreken / schrijven. De gebruiker kan een wachtwoord veranderen, dit wachtwoord wordt overigens niet leesbaar opgeslagen. De gebruiker kan NIET het emailadres wijzigen, omdat dit gebruikt wordt als username / inlognaam.

Daarnaast kan de gebruiker de (al dan niet ondertekende) Informed Consents inzien, deze worden als pdf aangeboden. Deze bestanden kunnen niet worden worden gewijzigd of verwijderd omdat de inhoud ervan niet op het heden slaat maar op het moment dat de Informed Consent is opgesteld.

Via de knop Account annuleren / Cancel account (onderaan de bewerken / edit pagina) kan de gebruiker het account opheffen. Hiervoor is emailverificatie noodzakelijk. Na verificatie stuurt O4U een bericht naar de onderzoekers van de betrokken studies dat pseudoniem xyz zichzelf verwijderd heeft en dat de onderzoeker moet controleren dat pseudoniem xyz niet nog meer persoonsgegevens heeft in de externe taken van de study.

My studies biedt een overzicht van de studies waarvoor de persoon zich heeft ingeschreven. Middels Leave study kan een persoon een study verlaten. Hiervoor is emailverificatie noodzakelijk. Na verificatie stuurt O4U een bericht naar de onderzoekers van de betrokken studies dat pseudoniem xyz zichzelf verwijderd heeft en dat de onderzoeker moet controleren dat pseudoniem xyz niet nog meer persoonsgegevens heeft in de externe taken van de study. Overigens kan die persoon zich dan weer aanmelden voor die study en deze nogmaals doen. Voor de onderzoeker is deze persoon dan een nieuw pseudoniem.