Ultrabewerkt eten, mentaal welbevinden en cognitie.

Welkom bij het onderzoek naar de relatie tussen ultrabewerkt eten, mentaal welbevinden en cognitie. 

Ultra-processed foods, in het Nederlands ultrabewerkt eten, zijn voedingsmiddelen die in een hoge mate bewerkt zijn zoals chips, koek en kant-en-klaar producten. Deze voedingsmiddelen zijn we de afgelopen jaren steeds meer gaan eten en uit onderzoek blijkt dat deze voedingsmiddelen negatieve gevolgen kunnen hebben voor onze gezondheid. Er zijn onderzoeken die een negatieve relatie laten zien met lichamelijke gezondheid en er zijn aanwijzingen dat er ook een negatieve relatie is met geestelijk gezondheid. Maar of er een relatie is tussen ultrabewerkt eten en mentaal welbevinden onder jongvolwassenen in Nederland is nog niet bekend. Met dit onderzoek willen we inzicht krijgen in de samenhang tussen ultrabewerkt eten en mentaal welbevinden onder jongvolwassenen en jij kan ons helpen door mee te doen aan het onderzoek. 

We zijn op zoek naar jongvolwassen van 18-29 jaar oud die drie keer een eetdagboek bij willen houden en een aantal vragenlijsten willen invullen en cognitieve testen willen uitvoeren. 

Voordat je beslist of je mee wil doen aan dit onderzoek vragen we je bijgevoegde informatiebrief rustig door te nemen en als je vragen hebt kun je de onderzoekers e-mailen (ultrabewerkt-onderzoek@ou.nl). 
Deelnemen aan dit onderzoek is vrijwillig en  je kan op elk moment stoppen met het onderzoek, zonder te zeggen waarom je wilt stopen. 

Als je de informatiebrief gelezen hebt en besloten hebt deel te willen nemen aan het onderzoek vul dan onderstaand toestemmingsverklaring in. 
Nadat je de toestemmingsverklaring hebt ingevuld ontvang je een e-mail om je deelname te bevestigen en een wachtwoord aan te maken, vervolgens kan je starten met het onderzoek. 

Je kan op elk moment stoppen met het onderzoek of je O4U-account weer verwijderen door in te loggen, te klikken op mijn account, edit, account opheffen.